Etter ønske fra mange deler vi oppskriften vår på lussekatter bakt med eget urkorn og meieriprodukter fra Rørosmeieriet.
Til 25 lussekatter trenger du:
200 g smør smeltet
7 dl økologisk helmelk
1 kg siktet spelt/ bakemiks spelt og emmer
25 g gjær (fersk eller tørr)
1 g safran eller
1 ts gurkemeie
2 dl honning eller rårørsukker
1 ts rent salt
2 ts kardemomme
Økologiske rosiner til pynt
Slik gjør du:
Smelt smør i en kjele.
Tilsett melk, og la det tempereres til 37 grader.
Bland alt det tørre i en bakebolle, og elt sammen deigen.
Bruker du bakemaskin så elt på lav hastighet.
Hvis deigen er klissete så tilsettes litt mer mel.
Elt til deigen er god å jobbe med.Legg et klede/plast over bakebollen, og sett til heving i 1,5 time.
Når deigen er hevet veltes deigen ut på bakebordet, og deles i passe evner.
Rull evnene ut til pølser, form til lussekatter, og pynt med rosiner.
La lussekattene etterheve på et stekebrett i en times tid, pensle med pisket egg, og stek på 200 grader i ca 15 min.
Nyt dine nystekte lussekatter, og lag deg en fin Lucia!
Trenger du mel til bakingen så finner du mye godt i nettbutikken.
Comments