top of page

LUSSEKATTER


Perfekte for Lucia-dagen (eller hvilken som helst dag som trenger litt ekstra lys)!


Etter ønske fra mange deler vi oppskriften vår på lussekatter bakt med eget urkorn og meieriprodukter fra Rørosmeieriet.


Til 25 lussekatter trenger du:


200 g smør smeltet

7 dl økologisk helmelk

1 kg siktet spelt/ bakemiks spelt og emmer

25 g gjær (fersk eller tørr)

1 g safran eller

1 ts gurkemeie

2 dl honning eller rårørsukker

1 ts rent salt

2 ts kardemomme

Økologiske rosiner til pynt


Slik gjør du:


Smelt smør i en kjele.

Tilsett melk, og la det tempereres til 37 grader.

Bland alt det tørre i en bakebolle, og elt sammen deigen.

Bruker du bakemaskin så elt på lav hastighet.

Hvis deigen er klissete så tilsettes litt mer mel.

Elt til deigen er god å jobbe med.Legg et klede/plast over bakebollen, og sett til heving i 1,5 time.

Når deigen er hevet veltes deigen ut på bakebordet, og deles i passe evner.

Rull evnene ut til pølser, form til lussekatter, og pynt med rosiner.

La lussekattene etterheve på et stekebrett i en times tid, pensle med pisket egg, og stek på 200 grader i ca 15 min.


Nyt dine nystekte lussekatter, og lag deg en fin Lucia!

 

Trenger du mel til bakingen så finner du mye godt i nettbutikken. 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page