Emmerotto (Urkornrisotto)
- barbaravoltolini
- 24. mars
- 1 min lesing
På gården vår er det én rett som alltid begeistrer gjestene – vår hjemmelagde Emmerotto! Laget med vårt egenproduserte, norske urkorn, byr denne retten på en deilig konsistens og en fyldig, nøtteaktig smak.
Emmer har blitt dyrket i Norge i tusenvis av år, og vi er stolte av å bruke dette næringsrike og smaksrike kornet i vår versjon av risotto. Resultatet er en spennende og mettende rett som passer perfekt både som hovedrett og tilbehør.
Opplev smaken av ekte, kortreist matkultur – og nyt en skål med varm og velbalansert Emmerotto!
Urkorn kan kjøpes
på gåren
på vår nettbutikk https://butikk.opaker.no/
på https://www.dyrket.no/en/store/search?page=1&q=opaker (som tilbyr hjemlevering)

Til 4 personer trenger du:
3 dl Emmer helkorn
7 dl god kraft
2 dl hvitvin
Smør til steking
1 hakket gul løk
3 fedd hvitløk
2 dl revet parmesan
Friske urter finhakket
Salg og pepper, evt litt sitron til syrning
Skyll emmerperler, og la de renne godt av seg. Rist emmerperlerene i en tørr stekepanne (dette gir mer nøttesmakt til retten). Tilsett smør, og stek videre sammen med løk og hvitløk. Tilsett kraft og la koke inn i ca 25 min. Tilsett hvitvin, og la det koke inn. Nå emmerperlene har fått rett konsistens smaker du til med salt, pepper, og evt litt sitronsaft. Retter før servering rører du inn ferske urter og halvparten av parmensanen. Server emmerotto med en frisk urteolje, revet parmesan, stekt sopp, og litt godt kjøtt som du liker.
Smakfullt måltid ønskes deg fra oss på Opaker Gård!
Kommentare